Het N.P.G.
Schiet info
Link pagina
Foto pagina
voor je Iphone menu mobieltjekleiduif Het Nederlands Proppenstampers Gilde kleiduifKlik op de foto en deze wordt groter, dubbel klik wordt kleiner.

Nieuws en foto´s 2007.

Onze laatste schietwedstrijden vonden respectievelijk plaats in Duitsland op zaterdag 15 december en in Huijbergen op 16 december. In Grünewald (Duitsland) werd een complete combiwedstrijd verschoten met een wilddiner (hert) na. In tegenstelling tot de jubileumwedstrijd in Biddinghuizen was er ditmaal werkelijk lopend varken en werd er aangestreken geschoten op het vosje. Gelukkig was de kogelvanger niet bevroren, want dan kan er namelijk geen kogel geschoten worden. Daar was het net niet koud genoeg voor. Tevens was er voor de liefhebbers Trap, Skeet en een weerbarstig 3-delig metalen haas. Toen iedereen (18 schutters) eindelijk uitgeschoten was viel de duisternis in.

Na de after shoot kwam het diner en werd het dus stil. Nadat iedereen uitgegeten was volgde een korte prijsuitreiking. Iedereen was tevreden en ook de mensen van de Kreisjägerschaft Kleve.
Gaan we dus volgend jaar meer doen en met nog meer deelnemers.

De volgende dag was het aantreden bij Trapke Op te Huijbergen voor de Snert en eveneens een gevarieerd schietprogramma. Deelname stond vrij voor nitro of zwartkruit. Allereerst werden er 25 Francotteduiven geschoten vanaf 6 posten. Vervolgens waren er 4 posten op de Skeetbaan uitgezet vanwaar 5 maal de duif uit het lage huis beschoten kon worden. Een post naar keuze extra completeerde de 50 duiven. Ook hier kostte het moeite het programma af te werken voor de duisternis inviel. Tijdens de laatste serie, terwijl de temperatuur alweer beneden het vriespunt beland was, zat de rest bij de kachel aan een versnapering. Na de serie toen iedereen weer ontdooit was, werd de Snert uitgedeeld en genuttigd. Voor eenieder was er een meter banketstaaf. Sommige staven hadden een zeer beperkte houdbaarheid. Met de aanwezige groep werd afgesproken met deze manier van de wedstrijd door te gaan.De laatste 7 foto´s zijn gemaakt in Aalten, schieten in de kou.


Nu de winter even ingevallen is weerhoudt dit een aantal onze leden niet in de kou nog even een wedstrijdje over 100 trapduiven bij kunstlicht te schieten in Aalten.
En uiteraard gaat het parcours in Biddinghuizen gewoon door. Ook bij 10 graden onder nul.
Tot gauw ziens op de banen.


NPG JubileumCopyright © 2006 - 2023
Het Nederlands Proppenstampers Gilde. Alle rechten voorbehouden.