Het N.P.G.
Schiet info
Link pagina
Foto pagina
voor je Iphone menu mobieltjekleiduif Het Nederlands Proppenstampers Gilde kleiduifKlik op de foto en deze wordt groter, dubbel klik wordt kleiner.

Nieuws en foto´s 2008.

Op 6 januari van het jaar 2008 vond de eerste wedstrijd plaats en aansluitend was er de traditionele nieuwjaarsreceptie. Het weer zat mee. De zon liet zich regelmatig zien, maar een snijdende koude wind zorgde voor gevoelstemperaturen van beneden het vriespunt. De lopen van de geweren werden dan ook niet warm genoeg om als handwarmer te dienen.
Er traden 20 Francotte schutters aan voor de wedstrijd.

Na afloop van het schieten begon de receptie. Eerst moest er door sommigen nog even afgerekend worden en van de gelegenheid gebruik gemaakt de contributie te voldoen. Vervolgens blikte de voorzitter terug op het afgelopen jaar. Het meest belangrijke dat er gebeurd is het realiseren van een eigen website. Alles is erop terug te vinden. Wij krijgen heel veel complimenten over de kwaliteit. De webmaster wordt hiervoor nogmaals bedankt. Dan was er natuurlijk het 10-jarig jubileum dat fantastisch is verlopen, want iedereen had het naar zijn of haar zin. De succesformule van het combi schieten en de Kerstwedstrijd in Duitsland zal in het komende jaar ook worden gecontinueerd. Ook Robin Hood gaat gewoon weer door.

Dit jaar zal aldaar de gewoonlijk korte algemene ledenvergadering (ca. 10 min.) voor de eerste maal plaatsvinden.

Centrale Trap  en Achter de Winkel bij Dorhout Mees blijven ongeveer gelijk. Ofschoon de mensen die speciaal om CT en AW verzocht hadden regelmatig vorig jaar uitblonken door afwezigheid.
Trainingen zullen worden gegeven in Biddinghuizen, Lienden en Duitsland.

Het programma in Biddinghuizen is verder uitgebreid. Er komen 100-duivenwedstrijden in modern trap en skeet. Dit ook op verzoek van de landelijke technische commissie van de KNSA. Het programma in Duitsland is nog niet bekend, maar een voorlopig totaalprogramma is opgesteld. De laatst bekende versie van het schietprogramma is te raadplegen op Schietdata. We zullen op deze voet doorgaan. Vervolgens verrichtte hij de prijsuitreiking van de Francotte wedstrijd.

Bad Dürkheim kreeg tijdens de Pinksteren te maken met de traditionele Hollandse invasie. In diverse pensions, tenten, (vouw) caravans, woonmobielen werd er gebivakkeerd. Na het schieten en het eten was er het kampvuur met sterke verhalen en lokale versnaperingen. Er is goed geschoten door onze leden. Het schieten werd alle dagen gekenmerkt door een niet constante duif. Dit werd voor het grootste deel veroorzaakt door windturbulentie. De ene keer kreeg je een vuurpijl en dan weer een afgaand haas. De resultaten vielen desondanks mee. De temperatuur was ideaal. Niet te warm, niet te koud. In de avond koelde het sterk af. Tijdens het schieten was er een merkwaardig incident. Het zoemgeluid van een passerend bijenvolk deed de schutters en toeschouwers wegduiken of bevriezen. De hele lucht was vol. De koningin hebben we niet gezien maar die moet er tussen hebben gevlogen. Gelukkig werd niemand gestoken.
De prijsuitreiking vond voor de tweede keer direct na afloop van de wedstrijd plaats. Voor iedereen was er een prijs.


Na afloop ging de voorzitter nog even goudwasssen in de Fontannenrivier in het Napfgebergte in de buurt van Luzern.
Meer nieuws en foto´s van 2008 zijn beschikbaar op de Leden pagina.

Met vriendelijke schuttersgroet,
de Webmaster,

John van Medevoort


NPG JubileumCopyright © 2006 - 2024
Het Nederlands Proppenstampers Gilde. Alle rechten voorbehouden.