Het N.P.G.
Schiet info
Link pagina
Foto pagina
voor je Iphone menu mobieltjekleiduif Het Nederlands Proppenstampers Gilde kleiduifKlik op de foto en deze wordt groter, dubbel klik wordt kleiner.

Nieuws en foto´s 2009.

De verjaardag in juli van onze voorzitter viel samen met het schieten in Grünewald.
Dit moest natuurlijk gepast gevierd worden met schieten en een uitgebreid verzorgde wildmaaltijd.
De elementen waren ons goed gezind. Het was weer eens een fijne dag.Tussendoor nog even trainen bij Trapke op.

Omdat wij ook geïnteresseerd zijn in jacht en visserij gingen wij eens poolshoogte nemen bij een lokale Game Fair in Duitsland net over de grens, de zgn. Grüne Tage. Via onze tomtom lukte het niet de exacte locatie te vinden. Daarvoor moest men de routebeschrijving mede hanteren. Dus maar ergens gevraagd en uiteindelijk toch op de bestemming gearriveerd. Een enorme parkeermogelijkheid met naar het gevoel weinig auto´s. Op het terrein liepen echter best veel lieden rond (met name uit De Bilt). De stands stonden knus in een groene omgeving. Het eten was prima en de drank eveneens. Het aantal stands was ongeveer gelijk op iets minder als de Nederlandse editie, deze kwamen op dit terrein echter veel beter tot hun recht. Zo waren de vliegvissers zichtbaar ondergebracht in een lichte omgeving. Er waren demonstraties vliegvissen en veel honden apporteerwerk. Een vliegvisser scoorde een enorme forel die hij overigens niet terugzette, want hij was beschadigd. (Zo kennen wij er wel meer). Voor het hondenwerk was veel belangstelling. Uiteraard veel groen spul te koop. Er werden een aantal gratis seminars gegeven o.m. over het schoonmaken van wild. Dit werd vervolgens deels bereid en uitgedeeld aan de liefhebbers. Wij denken dat zoiets ook wel in Biddinghuizen kan zonder een bos aan te leggen, maar met bijv. wat stroken maïs. ook leuk voor zoekgeraakte golfballen.
Het moet denken wij, wel goedkoper voor de standhouders en de stands beter verdeeld over het terrein en een Game Fair Special van De Nederlandse Jager.Terug In Nederland vonden in Biddinghuizen de clubkampioenschappen Lorenzoni en Manton plaats. Het was prachtig weer en de scores waren goed.
De wapenverzameling van de voorzitter werd uitgebreid met een prachtig Heym Luchtpistool uitermate geschikt voor het schieten met pluimpjes.
Meer nieuws en foto´s van 2009 zijn beschikbaar op de Leden pagina.

Met vriendelijke schuttersgroet,
de Webmaster,

John van Medevoort


NPG JubileumCopyright © 2006 - 2024
Het Nederlands Proppenstampers Gilde. Alle rechten voorbehouden.