Het N.P.G.
Schiet info
Link pagina
Foto pagina
voor je Iphone menu mobieltjekleiduif Het Nederlands Proppenstampers Gilde kleiduifKlik op de foto en deze wordt groter, dubbel klik wordt kleiner.

Nieuws en foto´s 2012.

We schoten ook nog even in Bad Dürkheim, waar onze webmaster de wedstrijd percussie hagelgeweer met overmacht won.

Het aantal Duitse deelnemers aan deze wedstrijd loopt nog steeds terug. Dit ook vanwege concurrerende wedstrijden van o.a. de D.S.B.
en... zoals je ziet is eten altijd erg belangrijk.Voor het NZF werden traditioneel een aantal nationale kampioenschappen georganiseerd.
Om te beginnen het NK NZF parcours voor- en achterlaad. Het was een leuke wedstrijd met goed weer.
Het NK NZF voorlaad- en achterlaad op de centrale trapbaan eveneens over 30 duiven verliep glad. Het NK NZF Winchester model 1887 werd ook geschoten.
De weersomstandigheden zaten niet mee. Er stond een storm met de wind van achteren.
Vandaar de mindere scores, deze zijn terug te vinden bij de wedstrijduitslagen.

Vernieuwde wetgeving heeft nogal wat consequenties gehad voor onze vereniging. Wij zijn beslist niet de enige. De papierwinkel moest uitgebreid en aangepast want de basiscertificering is verplicht geworden. Van te voren met dat feit rekening houdend is het bestuur druk doende geweest met het aanpassen van de reglementen voor zover die er überhaupt al waren. Dit gold ook voor de diverse administraties. Een nieuwe opzet voor verplichte competities is gemaakt. Die hadden we overigens een paar jaar geleden afgeschaft vanwege gebrek aan belangstelling van onze leden.

Onze traditionele Kerstwedstrijd in Duitsland ging gewoon door. Geschoten werd Trap, Skeet Doubletten en lopend haas. Zowel met zwart kruit als modern.
Het wilddiner was als vanouds uitstekend verzorgd. Enkele jagers maakten gebruik van de mogelijkheid nog even de geweren te testen op de kogelbanen.


Meer nieuws en foto´s van 2012 zijn beschikbaar op de Leden pagina.

Met vriendelijke schuttersgroet,
de Webmaster,

John van Medevoort


NPG JubileumCopyright © 2006 - 2024
Het Nederlands Proppenstampers Gilde. Alle rechten voorbehouden.