Het N.P.G.
Schiet info
Link pagina
Foto pagina
voor je Iphone menu mobieltjekleiduif Het Nederlands Proppenstampers Gilde kleiduifKlik op de foto en deze wordt groter, dubbel klik wordt kleiner.

Nieuws en foto´s 2013.

Vier keer per jaar houdt de Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars een wapenbeurs waar veel moois te zien is en vaak te koop of te ruil.
Een behoorlijk aantal Proppenstampers is wapenverzamelaar en op de beurs actief. De foto´s geven een kleine impressie van voor velen verplichte kost.
De beurs fungeert tevens als denktank, waar zeer veel deskundige lieden rondlopen zowel juridisch als technisch.
Het was warm, zelfs zeer warm. Maar voor Achter de winkel zijn altijd schutters te porren en er stond voor ons een Compak opstelling klaar.
Hier kun je de duiven ook met een geweer zonder chokes met succes belagen.
De hekken die voor de veiligheid geplaatst zijn beperken echter de bewegingsvrijheid, en hoe dichter je op de duiven staat des te sneller ze gaan en moeilijker het wordt.

Het tweede weekend van augustus vond de jaarlijkse Grand Prix Parcours plaats bij Dorhout Mees. Deze belangrijkste parcourswedstrijd van Nederland telde voor het eerst een 240 deelnemers uit verschillende landen. Tegen met name het geweld uit groot Brittannië kon Nederland dit jaar niet op. Vrijwel alle prijzen gingen naar het buitenland. De nummers een van A-klasse kreeg behalve een geldprijs een geweer. Geldprijzen waren er voor de winaars in diverse klassen(jeugd, dames, veteranen, A-,B- en C-klasse. Volgend jaar zit deze wedstrijd gegarandeerd vol.
Een kleine foto impressie met wat bekenden. Andere foto´s staan op Facebook bij Grand Prix Dorhout Mees.Onze schutters vertegenwoordigden Nederland in Oostenrijk waar dit jaar het EK Historische Wapens verschoten werd. Dit jaar leidde dit niet tot medailles. De banen waren moeilijk ofschoon er geoefend was met de ADA (Adria-Donau-Austria) cup, die dit jaar voor het eerst in op dezelfde plek in Oostenrijk georganiseerd werd. De weersomstandigheden waren dermate ongelijk dat hogere scores onmogelijk waren. Schutters uit andere landen hadden meer geluk met het weer en konden hun gewone niveau etaleren. De omstandigheden betekenden ook voor enkele nieuwkomers een unieke kans op een medaille.

Op 25  augustus werd het NK Olympic Trap verschoten op de schietbaan De Wildenberg te Weert. Leden van onze club hebben weer laten zien dat zij tot de besten van ons land horen. De eerlijkheid gebiedt dat de deelname beperkt was gezien wie er normaal In Schale (Duitsland) en het NK op de Waalsdorpervlakte meeschiet. Als men dit af zet tegen de deelname aan de diverse parcourswedstrijden in ons land met soms meer dan 100 deelnemers ziet de toekomst er somber uit voor de Olympische hageldisciplines. Onze vereniging kan trots zijn op het feit dat best veel leden kampioen zijn of waren en tevens in het bezit van een of meerder (record) medailles.


Meer nieuws en foto´s van 2013 zijn beschikbaar op de Leden pagina.

Met vriendelijke schuttersgroet,
de Webmaster,

John van Medevoort


NPG JubileumCopyright © 2006 - 2024
Het Nederlands Proppenstampers Gilde. Alle rechten voorbehouden.